Saturday, July 23, 2011

Σεξουαλική υγεία από τον Dr. Χαράλαμπο Χριστόπουλο



Απόσπασμα από το βιβλίο «Ποιότητα ζωής πριν & μετά τα πενήντα χρόνια»

Δεν είναι δυνατόν κανείς να μιλά για ικανο­ποίηση στον έρωτα αν δεν υπάρχει αγάπη. Η αγάπη δεν ολοκληρώνεται παρά μόνον όταν καταλήξει στον έρωτα. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν διαφέρει από έναν επιτυχημένο αυνανισμό.

Η γνώση γύρω από τη διαδικασία του έρωτα δεν διδάσκεται, ακόμη και σήμερα, σε μια κοινωνία που θεω­ρείται απαλλαγμένη από τα ταμπού του παρελθόντος, με αποτέλεσμα το κάθε ζευγάρι να αυτοσχεδιάζει και να ανταλλάσσει εμπειρίες με φίλους του που και αυτοί είναι άπειροι. Δεν είναι μόνο ότι χάνει από την απόλαυση, διότι δεν μπορεί να φανταστεί πόσο μακριά μπορεί να τη φτάσει, αλλά πολλές φορές απειλείται και η υγεία του.

Το 27% των γυναικών από τα 18 έως τα 60 έχουν σεξουαλικές σχέσεις με έναν άνδρα χωρίς να τον αγαπούν. Το διπλάσιο ποσοστό των ανδρών των ίδιων ηλικιών μπορεί να έχει σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες χωρίς να αγαπιούνται. Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας στο ζευγάρι είναι εξαιρετικά συχνή και γι’ αυτό ευθύνεται η μείωση του αριθμού των σεξουαλικών σχέσεων, που οφείλεται στα πολλά χρόνια διάρκειας της συναισθηματικής τους σχέσης. Αν όμως στη γυναίκα η μείωση της επιθυμίας εμφανίζεται πολύ νωρίς, μπορεί να ενεργοποιηθεί εντυπωσιακά μετά τα 50 χρόνια της, εξαιτίας της αύξησης της τεστοστερόνης. Γυναίκες στα 80 τους φτάνουν σε επαναλαμβανόμενους οργασμούς! Ο άνδρας, από την άλλη πλευρά, μετά τα πενήντα χρόνια παρουσιάζεται πιο τεμπέλης και πιο αδιάφορος από ό,τι η σύντροφος του. Η σεξουαλική επιθυμία είναι συνδεδεμένη εν μέρει με την τεστοστερόνη, μια ανδρική ορμόνη που εκκρίνεται και στη γυναίκα σε πολύ μικρότερες ποσότητες. Το στρες, η κούραση, το οινόπνευμα, το υπερβολικό σωματικό βάρος μειώνουν τη libido στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες, με το χρόνο, οι περισσότερες σπάνε τα ταμπού τους, τα οποία επί μακρόν μπλοκάρουν τη σεξουαλικότητα τους. Το αποτέλεσμα είναι μερικές γυναίκες να είναι πολύ πιο δραστήριες από τους συντρόφους τους.

Η πρώτη φορά

Η πρώτη φορά με έναν άνδρα προκαλεί στη γυναίκα κάποια νευρικότητα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ηρεμήσει, για να την απολαύσει καλύτερα, και, κυρίως, αυτή η πρώτη φορά πρέπει να αποτελέσει την αρχή μιας όμορφης συνέχειας. Η κρίσιμη ερώτηση: πρέπει να κάνετε έρωτα από το πρώτο βράδυ; Ένα κακό ξεκίνημα, μια δυσάρεστη έκπληξη ή ένα συμπέρασμα γρήγορο γι’ αυτόν… Μπροστά σε μια γυναίκα που σας αρέσει πολύ, δεν αντέχετε στη συγκίνηση, στην πίεση και χάνετε το παιχνίδι. Δε χρειάζεται πανικός. Ξεκινήστε πάλι από την αρχή, με ηρεμία, με βαθιές αναπνοές που χαλαρώνουν, με χάδια και φιλιά.

Έχετε επιθυμία να κοιμηθείτε μαζί του; Μην τον αφήνετε να το μαντέψει. Να του το δείξετε με τα μάτια σας ή με τις κινήσεις σας και στη συνέχεια και με λόγια. Ανεβάστε την επιθυμία, στέλνοντας ανάλογα μηνύματα, πολλαπλασιάστε τα φιλιά και τις ιστορίες για να βελτιώσετε την επικοινωνία μεταξύ σας.

Η τέχνη του φιλιού καθορίζει την αρχή μιας σχέσης, την αισθησιακή συνάντηση ανάμεσα σε δύο σώματα. Μαρτυρεί την τρυφερότητα και είναι απαραίτητο για τις ερωτικές προκαταρτικές πράξεις. Δεν υπάρχουν κανόνες στο φιλί, αλλά και ούτε στάνταρτ φιλιά. Ένα φιλί ευχάριστο περνά μέσα από φρέσκια αναπνοή. Το αρσενικό είναι μια μικρή ευάλωτη ύπαρξη, που έχει ανάγκη τη σιγουριά. Κάντε του μια φιλοφρόνηση για τη φυσική του κατάσταση (το σώμα του), δείξτε του ότι τα χάδια του είναι πολύ ευχάριστα (διεγερτικά), να είστε τρυφερή και να του μιλάτε σιγανά. Να οδηγείτε τις κινήσεις του πάνω στα ευαίσθητα σημεία του σώματος σας. Το σώμα είναι ένας χάρτης που τον ανακαλύπτει για πρώτη φορά. Όλες οι γυναίκες δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από μια παθητική γυναίκα που δείχνει να περιμένει να περάσει ο χρόνος ή κοιτάει συχνά το ρολόι της. Μην ξεχνάτε ότι ο έρωτας είναι βήματα χορού που γίνονται και από τους δύο. Εάν ορισμένοι πιστεύουν ότι η τοποθέτηση του προφυλακτικού χαλάει το ρυθμό, άλλοι μπορεί να χρησιμοποιούν το χρόνο αυτό επιμηκύνοντας τα προκαταρτικά.

Τα χάδια έχουν μια απίστευτη ιδιότητα να χαλαρώνουν το σώμα και να διώχνουν τις εντάσεις που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα χάδια γενικά σε όλο το σώμα θα τα διαδεχθούν τα αισθησιακά χάδια στις ερωτογόνες ζώνες. Στη γυναίκα, όλες οι περιοχές του σώματος της μπορούν να είναι ερωτογόνες και να ξυπνάνε τη σεξουαλική επιθυμία.

0 comments:

Post a Comment