Tuesday, July 12, 2011

Sex Files: Το σεξ και οι σχέσεις μέσα από τις πιο πρόσφατες έρευνες Read more: http://atithaso.blogspot.com/2011/03/sex-files.html#ixzz1RtMKrSWv


Θέλουν οι άνδρες το γάμο περισσότερο από τις γυναίκες; Θέλουν οι γυναίκες το περιστασιακό σεξ περισσότερο από τους άντρες; Είναι ο εθισμός ψυχιατρικό νόσημα; Και όμως!


Όσο και οι άνδρες. Ακόμη σας ενημερώνει πώς μπορείτε να τη "ρίξετε" πιο εύκολα στο κρεβάτι, ποια είναι η σεξουαλική διάσταση της αμαρτίας αλλά και ποια η ψυχιατρική προέκταση της εμμονής με το σεξ.

Μια νέα αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για τον έρωτα, το γάμο και τα παιδιά από ό, τι σε προηγούμενες περιόδους, ενώ οι γυναίκες θέλουν περισσότερη ανεξαρτησία μέσα στις σχέσεις τους από ό, τι ήθελαν οι μητέρες τους. Επιπλέον δε θεωρούν απαραίτητα τα one-nights ανούσιες σεξουαλικές επαφές .

Τα αποτελέσματα της μελέτης καταρρίπτουν ορισμένους ευρέως διαδεδομένους μύθους.

Μύθος: Οι γυναίκες είναι ‘’κολλημένες’’ με τις σχέσεις.

Αλήθεια: Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο την ανεξαρτησία τους μέσα σε μία σχέση από τους άνδρες.

Μύθος: Οι άνδρες δεν θέλουν να παντρευτούν και πρέπει να τους πιέσουν για να κάνουν παιδιά.

Αλήθεια: Το 33% των ανδρών και το 33% των γυναικών είπαν ότι θέλουν να παντρευτούν. Και μεταξύ των εργένηδων που δεν έχουν παιδιά, περισσότεροι άνδρες (24%) από ό, τι γυναίκες (15%) δηλώνουν ότι θέλουν να αποκτήσουν παιδιά.

Μύθος: Οι ηλικιωμένοι δεν ενδιαφέρονται για το σεξ.

Αλήθεια: Οι ηλικιωμένοι άνδρες βρίσκουν το σεξ μέσα σε μια σχέση πιο ικανοποιητικό από τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Μύθος: Οι άνδρες και οι γυναίκες που μεγαλώνουν μόνοι τους ένα παιδί δεν έχουν καθόλου κοινωνική ζωή.

Αλήθεια: Στην πραγματικότητα οι άνδρες και οι γυναίκες που μεγαλώνουν μόνοι τους ένα παιδί βγαίνουν περισσότερα ραντεβού από τους εργένηδες χωρίς παιδιά με τα αντίστοιχα ποσοστά να είναι 21% και 16%.

Μύθος: Οι νεαροί εργένηδες σήμερα είναι επιπόλαιοι.

Αλήθεια: Περισσότεροι άνθρωποι πλέον στην ηλικιακή ομάδα 21-34 ετών δηλώνουν ότι δεν είχαν ποτέ σεξουαλική επαφή. Για την ακρίβεια το 24% των ανδρών και το 23% των γυναικών ηλικίας 21-34 ετών είναι παρθένοι.

Μύθος: Το "σ’ αγαπώ" προϋποθέτει μια σοβαρή δέσμευση.

Αλήθεια: Το 31% των εργένηδων πιστεύουν ότι ‘’σ 'αγαπώ’’ σημαίνει ‘’σε θέλω στη ζωή μου’’ και το 30% πιστεύουν ότι σημαίνει ‘’νοιάζομαι για σένα’’. Μόνο το 14% πιστεύουν ότι σημαίνει ‘’θέλω να περάσω το υπόλοιπο της μου ζωή μαζί σου’’ και το 19% ότι ‘’θέλω να έχω μια σοβαρή σχέση μαζί σου’’.

Μύθος: Οι άνεργοι είναι άτυχοι στον έρωτα.

Αλήθεια: Το 50% των εργένηδων είναι ανοικτοί σε ένα ραντεβού με κάποιον άνεργο, εφόσον θεωρούν ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι ενδιαφέρον.

Μύθος: Οι περιστασιακές σχέσεις ποτέ δεν μετατρέπονται σε κανονικές σχέσεις.

Αλήθεια: Το 54% των εργένηδων έχουν κάνει one-night stand και το 35% των εργένηδων έχουν κάνει one-night stand, που μετατράπηκε σε μακροπρόθεσμη ερωτική σχέση.

Οι γυναίκες θέλουν όσο και οι άνδρες το περιστασιακό σεξ

Σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, που περιγράφει μια σειρά ερευνών του Πανεπιστημίου του Michigan, η ψυχολόγος Terri Conley υποστηρίζει ότι «όταν οι γυναίκες βρεθούν μπροστά σε μια πρόταση δελεαστική όσον αφορά την ασφάλεια και τη σεξουαλική ικανοποίηση είναι εξίσου πιθανό με τους άνδρες να πουν ναι στο περιστασιακό σεξ».

Η έρευνά της δείχνει ότι οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες, έχουν ως κίνητρο την ευχαρίστηση που επιδιώκουν όταν προχωράνε σε μια περιστασιακή σεξουαλική σχέση. Η διαφορά είναι απλά ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να ικανοποιηθούν από μια βραχυπρόθεσμη σχέση και το ξέρουν.

Η Conley περιγράφει μια σειρά πειραμάτων, που διαπίστωσαν ότι αν μια φοιτήτρια πλησίαζε έναν άνδρα συνάδελφό της και τον ρωτούσε αν ήθελε να κάνει σεξ μαζί της, το 69 - 75 % των ανδρών θα έλεγε ναι. Όταν τα δύο φύλα αντιστράφηκαν, ούτε μία γυναίκα δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Αυτή η τεράστια διαφορά σε μεγάλο βαθμό εξηγείται από την άποψη της Θεωρίας της Σεξουαλικής Στρατηγικής, μιας εξελικτικής προσέγγισης που εστιάζει στην επιθυμία, συνειδητή ή ασυνείδητη, να περάσουν τα γονίδια ενός ατόμου στην επόμενη γενιά.

Αν αυτό είναι η ώθηση που μας οδηγεί στο σεξ, οι γυναίκες πρέπει να είναι επιλεκτικές σχετικά με τους σεξουαλικούς συντρόφους τους. Έτσι ψάχνουν για άνδρες, οι οποίοι είναι πιθανό να μείνουν κοντά τους και να τις παρέχουν υποστήριξη κατά τη διάρκεια του χρόνου ανατροφής των παιδιών τους. Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, έχουν ένα εξελικτικό κίνητρο να διαδώσουν τους σπόρους τους όσο το δυνατόν ευρύτερα.

Αν θες να τη "ρίξεις" πρέπει να την ποτίσεις

Εκατομμύρια γυναίκες καταναλώνουν αλκοόλ πριν από το σεξ γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους κι αισθάνονται άσχημα με το σώμα τους. Αυτό υποστηρίζει μια νέα μελέτη, που έγινε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Στην έρευνα, που έγινε σε δείγμα 3.000 γυναικών ηλικίας από 18 έως 50 ετών, σχεδόν οι μισές από τις ερωτηθείσες παραδέχτηκαν ότι προτιμούν το σεξ υπό την επήρεια αλκοόλ, επειδή ακριβώς τις βοηθάει να απαλλαγούν από τις αναστολές τους και να είναι πιο τολμηρές και σέξι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο κοιμόντουσαν με οκτώ άνδρες το χρόνο, αλλά ήταν μεθυσμένες με τουλάχιστον τους πέντε από αυτούς, ενώ σε δύο περιπτώσεις δεν μπορούσαν την επόμενη ημέρα να θυμηθούν ούτε το όνομα του άνδρα, με τον οποίο κοιμήθηκαν.

Τέσσερις στις δέκα γυναίκες δήλωσαν ότι ήταν ζαλισμένες όταν κοιμήθηκαν με έναν σύντροφο για πρώτη φορά.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι στο 75 % των γυναικών αρέσει πολύ να πίνουν πριν πάνε στο κρεβάτι με τον σύζυγο ή το φίλο τους, ενώ το 6 % δεν έχει κάνει ποτέ σεξ σε νηφάλια κατάσταση (!).

Οι αμαρτωλοί είναι πιο σέξι

Οι άνθρωποι που πίνουν συχνά, καπνίζουν περιστασιακά και γενικότερα είναι επιρρεπείς στην αμαρτία θεωρούνται πιο ελκυστικοί από το αντίθετο φύλο από εκείνους που απέχουν από τις αμαρτωλές συνήθειες. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει μια νέα έρευνα που έγινε στο Τορόντο.

«Και οι άνδρες και οι γυναίκες γοητεύονται από μια επαναστατική συμπεριφορά- κάνει το αίμα στις φλέβες τους να κυλά πιο γρήγορα», δήλωσαν οι ερευνητές. «Η έρευνά μας δείχνει ότι οι αμαρτωλοί είναι πιο τυχεροί στην αγάπη, με λίγα λόγια ότι τα κακά αγόρια πραγματικά κερδίζουν στον έρωτα».

Από τη μελέτη προέκυψε ότι τα άτομα που έπιναν συχνά είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στο πρώτο ραντεβού, με το 49,9% των ανθρώπων που βγήκαν μαζί τους να αναφέρουν ότι θα ήθελαν να τους ξαναδούν. Εκείνοι που το προφίλ τους έδειξε ότι έπιναν περιστασιακά είχαν μέσο ποσοστό επιτυχίας 44,4%. Στην τελευταία θέση στη λίστα ήταν οι μη πότες με βαθμολογία ελκυστικότητας 37,4%.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι όσοι έχουν πιο φιλελεύθερες απόψεις για το σεξ θεωρούνται πιο ελκυστικοί (47%) σε σύγκριση με εκείνους που έχουν πιο συντηρητικές σεξουαλικές συνήθειες (39,9%).

Τα άτομα που ανέφεραν ότι κάπνιζαν περιστασιακά ήταν οριακά πιο ελκυστικά (44,9%) από τους μη καπνιστές (44,5%). Οι τακτικοί καπνιστές, όμως, ήταν πολύ λιγότερο σέξι, με ποσοστό 38%.

Ο εθισμός στο σεξ θα αναγνωριστεί επίσημα ως ψυχιατρικό νόσημα;

Ο εθισμός στο σεξ μπορεί να έχει θεωρηθεί ως μια καλή δικαιολογία για τους υπερβολικά ερωτύλους τύπους αλλά φαίνεται ότι πρόκειται για μία κατάσταση, που δεν αποκλείεται σύντομα να αναγνωριστεί επίσημα ως ψυχιατρική διαταραχή.

Ο "εθισμός", κατά τον οποίο οι πάσχοντες έχουν αμείλικτες σεξουαλικές ορμές που τους κάνουν να αισθάνονται εκτός ελέγχου, συζητείται πλέον σοβαρά από τους ειδικούς σε θέματα Ψυχικών Διαταραχών.

Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία δημοσιεύει εγχειρίδιο, το οποίο θεωρείται ως οριστικός οδηγός για το τι συνιστά πραγματική ψυχολογική διαταραχή και όχι φανταστική κατάσταση.

O εθισμός στο σεξ πήρε μεγάλη δημοσιότητα, όταν προσωπικότητες, όπως ο Tiger Woods και ο Russell Brand αναζήτησαν θεραπεία για την πάθηση.

Ο Tiger Woods ξεκίνησε θεραπεία το 2010, αφού παραδέχτηκε ότι είχε απατήσει τη γυναίκα του, Elin Nordegren, με μια σειρά από διαφορετικές γυναίκες

0 comments:

Post a Comment